Follow blog ini

Monday, November 11, 2013

Berita palsu anak dan isteri George Bush masuk islam hanya memalukan islam

Orang-orang barat kini sudah ramai yang sibuk dengan mempelajari ilmu islam, dan cuba mengikuti apa yang diperintahkan oleh Islam. Sehinggakan mereka dibukakan pintu hati untuk memeluk islam dengan penuh keimanan. Maka dari tahun ke tahun, ribuan orang-orang barat memeluk islam.

Pada tahun 2005 wanita pertama Amerika Syarikat, Laura Bush, isteri kepada George W. Bush diberitakan memeluk Islam di Jerusalem. Berita Laura Bush memeluk Islam memeranjatkan seluruh warga Amerika yang mendapat berita tersebut.

spoof.com

Kini anaknya pula diberitakan memeluk Islam video beliau memperkatakan tentang Al Quran dan Allah dimuatkan ke youtube pada 18.3.2013.

Kononnya Zakir Naik (pendakwah terkenal) mengumumkan penerimaan beliau (anak bush) terhadap Al Quran pada May 2012.

Carian google mendapati Bush hanya mempunyai sepasang anak kembar iaitu Barbara Pierce Bush (kakak)  dan Jenna Bush Hager (adik).

Gambar dalam video lebih mirip kepada Jenna Bush Hager yang berkulit cerah dan bermata hitam.

Jenna Bush Hager


Keraguan membuatkan admin terus mencari bukti/status keislamam ibu dan anak keluarga Bush ini. Namun apa yang memeranjatkan ialah siaran berita oleh Daily Mail 8 Nov. 2013 yang memaparkan gambar Jenna Bush Hager dengan pakaian seksi tanpa hijab.Ibunya Laura Bush juga demikian.

DailyMail. uk. 8 Nov.2013


Kesimpulannya berita keislaman dua beranak ini adalah palsu semata-mata.

Mengapa perlu publisiti murhan seperti ini. Tidakkah berita palsu sebegini memalukan Islam?

Tampak seolah-olah Islam begitu desperate untuk mendapat pengikut daripada golongan popular.

Siapakah wanita dalam video di atas? Wajahnya mirip wanita arab.

23 comments:

  1. Yang masuk Islam adalah putri pertamannya, Barbara Bush, sedang putri keduanya Jena tidak

    ReplyDelete
    Replies
    1. Woi apasih barbara bush itu istrinya george w. Bush ngaco wkwk

      Delete
    2. Woi apasih barbara bush itu istrinya george w. Bush ngaco wkwkwk

      Delete
  2. Bisa jadi benar karena di akun instagram Laura Bush memposting foto ber3 dengan jena dan anaknya dgn tulisan "happiest mother's day with jenna #missingbarbara"... kayaknya barbara memang masuk islam dan diusir dari keluarga

    ReplyDelete
  3. Yang buat berita ini kayanya sensi bgt ma islam yaa...harusnya ga perlu bawa bawa islamnya dan bilang islam "desperate".....islam ga pernah desperate!!!..kenapa tidak di do'akan aja...agar mereka benar jadi mu'alaf...sapapun yg jadi mu'alaf sama dimata Allah...even dia dr pemulung ataupun cuma sekelas BUSH!!!

    ReplyDelete
  4. Dia masuk islam atau tidak itu gak penting yang pasti Bush perna menyakitkan umat Islam

    ReplyDelete
  5. Y bgtlah dunia DLM berita .berita pun dlm dunia

    ReplyDelete
  6. KAUM MUSLIM TIDAK BOLEH BERHARAP 'BERLEBIHAN' TERHADAP ORANG NON-MUSLIM!




    Apakah kamu masih mengharapkan mereka akan percaya kepadamu, padahal segolongan dari mereka mendengar firman Allah, lalu mereka mengubahnya setelah mereka memahaminya, sedang mereka mengetahui?. ﴾SQS. Al Baqarah, 2:75﴿


    simak info satu ini:


    Kononnya Zakir Naik (pendakwah terkenal) mengumumkan penerimaan beliau (anak bush) terhadap Al Quran pada May 2012.


    Carian google mendapati Bush hanya mempunyai sepasang anak kembar iaitu Barbara Pierce Bush (kakak) dan Jenna Bush Hager (adik).


    Keraguan membuatkan admin terus mencari bukti/status keislamam ibu dan anak keluarga Bush ini. Namun apa yang memeranjatkan ialah siaran berita oleh Daily Mail 8 Nov. 2013 yang memaparkan gambar Jenna Bush Hager dengan pakaian seksi tanpa hijab.Ibunya Laura Bush juga demikian.


    Kesimpulannya berita keislaman dua beranak ini adalah palsu semata-mata.


    Mengapa perlu publisiti murhan seperti ini. Tidakkah berita palsu sebegini memalukan Islam?


    Tampak seolah-olah Islam begitu desperate untuk mendapat pengikut daripada golongan popular.


    Siapakah wanita dalam video di bawah ini? Wajahnya mirip wanita arab. *)


    http://www.vikividz.com/daughter-of-george-bush-accepted-islam/

    ReplyDelete
  7. Soal mreka masuk islam itu ga pnting. Yg trpnting bagi ummat islam adalah mnjalakn printah dan maninggalkn larangan Alloh

    ReplyDelete
  8. Soal mreka masuk islam itu ga pnting. Yg trpnting bagi ummat islam adalah mnjalakn printah dan maninggalkn larangan Alloh

    ReplyDelete
  9. Islam sudah besar walau tanpa mereka. kalau mereka ikut,alhamdulillahh

    ReplyDelete
  10. http://www.tarbiyah.net/2016/09/masuk-islam-wanita-bule-ini-menangis.html?m=1

    Monggo dibuka Linknya Gan

    ReplyDelete
  11. http://www.tarbiyah.net/2016/09/masuk-islam-wanita-bule-ini-menangis.html?m=1

    Monggo dibuka Linknya Gan

    ReplyDelete
  12. Yg nulis kyknya non muslim nih

    ReplyDelete
  13. Nggak ada kerugian bagi Alloh SWT, seandainya seluruh manusia kafir semua dan tidak ada untungnya bagi Alloh SWT seandainya manusia muslim semua. Ingat Alloh SWT tidak mengukur kemuliaan dari status sosial duniawi, tapi dari ketaqwaan nya.

    ReplyDelete
  14. Mestinya setiap berita yg ada di dunia maya,,, coba utk di klarifikasi dulu,, apa lg klo menyangkut agama,,, inikan sangat sensitif sekali,, apa lg di negara adikuasa tsb... kasihan sama orgnya,,,

    ReplyDelete
  15. Laa hawlawalaa quwwata illa billaahil'aliyyil adziim ...

    ReplyDelete
  16. Videonya sdh byk beredar baik di youtube maupum media tv barat woiii... dan tdk ada sanggahan dari keluarga bush. Berarti yg hoax adalah penulis blog gratisan ini.

    ReplyDelete
  17. Memang masuk islam , dan tidak ada sanggahan , jangan gara gara anda search ketemunya pakaian tanpa hijab langsung anda simpupkan bohong , gagal move on kecebong

    ReplyDelete
  18. Memang masuk islam , dan tidak ada sanggahan , jangan gara gara anda search ketemunya pakaian tanpa hijab langsung anda simpupkan bohong , gagal move on kecebong

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...