Follow blog ini

Friday, March 28, 2014

Russia dakwa MH370 dirampas Tentera Laut Amerika



Satu laporan yang diedarkan di Kremlin yang disediakan oleh Main Intelligence Directorate of the General Staff of the Armed Forces (GRU) menyatakan bahawa ibupejabat Aerospace Defence Forces (VKO) "hairan" tentang situasi di mana Tentera Laut Amerika Syarikat (US Navy) "menangkap dan kemudian mengalihkan" sebuah kapal terbang komersial milik Malaysia Airlines (MAS) ke satu kem rahsia dipercayai terletak di Atol Diego Garcia dalam kawasan Lautan Hindi

Menurut laporan ini, pesawat MH370 (juga dikenali dengan 748 melalui perkongsian kod dengan penerbangan China Southern Airlines) merupakan penerbangan komersial dari Kuala Lumpur, Malaysia ke Beijing, China, apabila pada 8 Mac pesawat Boeing 777-200ER ini secara tiba-tiba "ghaib" dalam penerbangan berserta 227 penumpang dari 15 buah negara yang kebanyakannya daripada negara China, beserta 12 anak kapal.

Sesuatu yang menarik utk diberi perhatian, laporan ini menyebut, sebenarnya Penerbangan MH370 sudah berada di bawah pengawasan GRU sebaik sahaja ia menerima maklumat terdapat kargo “sangat mencurigakan” yang dikesan mempunyai kaitan dengan Republik Seyschelles yang sebelum itu kargo berkenaan berada di dalam kapal kontena MV Maersk Alabama.

Antara perkara pertama yang membangkitkan wasangka GRU ialah apabila dalam tempoh 24 jam kerja-kerja pemunggahan kargo “sangat mencurigakan” itu dilakukan dan sebelum dimasukkan ke dalam MH370, dua orang Tentera Laut Amerika Syarikat yang terlatih iaitu Mark Daniel Kennedy, 43, dan Jeffrey Keith Reynolds, 44 dijumpai mati di dalam "keadaan yang mencurigakan"

Kennedy dan Reynolds, adalah pekerja di firma keselamatan The Trident Group yang diasaskan oleh US Navy Special Operations Personnel (SEAL’s) dan Senior US Naval Surface Warfare Officers yang telah lama diketahui oleh GRU berfungsi untuk melindungi pemindahan aset-aset penting meliputi bahan-bahan atom dan biologi di seluruh dunia.

Setelah GRU mengesahkan bahawa kargo "sangat mencurigakan" berada di atas kapal Malaysia Airlines Penerbangan MH370 pada 8 Mac, Moscow segera memaklumkan Kementerian Keselamatan Dalam Negeri China (MSS) kebimbangan mereka dan segera menerima "jaminan” bahawa "semua langkah" akan diambil bagi memastikan apa yang telah disimpan akan kekal tersembunyi sebaik sahaja pesawat ini memasuki ruang udara mereka.

Walau bagaimanapun, laporan ini turut menyebut atas sebab-sebab masih tidak diketahui, MSS telah bersiap sedia untuk mengalihkan Penerbangan MH370 dari destinasi yang dijadualkan di Beijing ke Haikou Meilan International Airport (HAK) yang terletak di Wilayah Hainan (aka Pulau Hainan)
Sebelum memasuki Zon The People Liberation Army (PLA) yang dilindungi di Laut China Selatan atau dikenali juga sebagai Kepulauan Spratly, Penerbangan 370 "ketara menyimpang" dari laluan penerbangannya dan telah dikesan oleh satelit dan radar VKO terbang ke rantau Lautan Hindi serta melengkapkan penerbangan hampir 3,447 kilometer (2,142 batu) ke Diego Garcia.

Adalah kritikal untuk diberi perhatian bahawa ketika penyimpangan penerbangan MH370 berlaku, pakar-pakar GRU menyebut, dalam masa yang sama semua akses komunikasi telefon bimbit yang dikendalikan oleh China Mobile tersekat di keseluruhan Kepulauan Spratly.

Liputan telefon China Mobile dilanjutkan ke Kepulauan Spratly pada tahun 2011 supaya tentera PLA yang ditempatkan di pulau-pulau, para nelayan dan kapal-kapal saudagar dalam kawasan itu boleh menggunakan perkhidmatan mudah alih, yang boleh juga digunakan untuk memberi bantuan apabila berlaku kejadian ribut mahupun aktiviti menyelamat di lautan.

Bagaimana Tentera Laut Amerika Syarikat mampu untuk mengalihkan Penerbangan MH370 ke pangkalan Diego Garcia, laporan ini berkata, ianya berjaya dilakukan dari jauh kerana pesawat Boeing 777-200ER ini dilengkapi dengan sistem terbang-dengan-wayar (fly-by-wire - FBW) yang berupaya menggantikan manual kawalan penerbangan pesawat konvensional dengan antara muka elektronik bagi membolehkan ia dikawal secara jarak jauh seperti kendalian mana-mana pesawat dron.

Walau bagaimanapun, meskipun pesawat ini mampu dikawal dari jauh, sistem komunikasi hanya boleh dinyah-aktif secara manual; dan dalam insiden Penerbangan MH370, sistem laporan datanya telah ditutup pada jam 01:07 pagi, diikuti dengan transponder (alat yang menghantar lokasi dan altitud) yang telah ditutup pada jam 01:21

Apa yang kekal membingungkan tentang kejadian ini, dari analisis GRU media arus perdana Amerika Syarikat dilihat masih belum menuntut plot radar dan imej satelit Lautan Hindi dan Laut China Selatan daripada rejim Obama. Hal ini disebabkan kepentingan kawasan ini di mana tentera AS melindungi keseluruhan kawasan di Diego Garcia kerana kawasan ini mempunyai kepentingan dari segi lorong udara dan perkapalan.

Adalah sangat menyedihkan dan laporan ini membuat suatu kesimpulan penting, Amerika Syarikat sebenarnya menyembunyikan fakta "kehilangan" Penerbangan MH370 kerana mereka juga sebenarnya telah berbuat demikian selepas peristiwa 11 September 2011 apabila rejim Bush "menghilangkan" penerbangan American Airlines Flight 77 yang membawa 64 penumpang dan anak kapal selepas secara palsu mendakwa ia akan menghentam Pentagon, tetapi kemudiannya telah disahkan oleh CNN perkara berkenaan tidak berlaku.

91 comments:

  1. Fikir2kan.. Ya Allah..selamatkan Malaysia drp malapetaka terutama kuasa2 luar.

    Sampai skrg sy tak boleh terima Amerika musnahkan Iraq dgn 'kuasanya'..

    Saya sayang Malaysia!

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang padan muka Iraq pengganas.

      Delete
    2. What d brain u cakap bos.
      u know many innocence people
      mati dalam keadaan menyedihkan..

      Guna otak bos kalau nak cakap

      Delete
    3. AMERIKA DAN ISRAEL Bekerja sama untuk menghantar penganas di dalam Middle east bertujuan supaya mereka ada bukti yg kukuh untuk masuk ke dalam Iraq untuk membunuh Penganas itu sendiri padahal itu adalah penganas hantaran mereka sendiri . itu hanya satu propaganda mereka untuk masuk ke middle east untuk plan dan tujuan mereka .

      Delete
  2. Fikir2kan.. Ya Allah..selamatkan Malaysia drp malapetaka terutama kuasa2 luar.

    Sampai skrg sy tak boleh terima Amerika musnahkan Iraq dgn 'kuasanya'..

    Saya sayang Malaysia!

    ReplyDelete
  3. Jika benar bagaimanakah nasib penumpang dan anak kapal? Bakal dibebaskan atau.........

    ReplyDelete
  4. Saya kagum dengan ayat PM , "ended" bukan "crash". Perkataan itu memberi makna yang melapangkan hati yang sudah pilu.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ape bezanya yg kita nak tahu bukan ended atau crash, kita nak tahu mane g nya plane tu

      Delete
  5. Dari mana sumber laporan? Tolong share

    ReplyDelete
  6. http://aqlylynn.blogspot.com/2014/03/teori-konspirasi-kehilangan-pesawat-mh.html

    ReplyDelete
  7. main tulis je ni.. mane sumber? mane keratan laporan or screenshoot? stakat tulis mcm ni sape2 pun blh reka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Info yang bagus..terus mengkaji dari mengeji..

      Delete
    2. Info yang sangat berguna dan boleh diterima akal bagi manusia yang dikurniakan akal oleh Allah SWT berbanding manusia yang secara dalaman yang mempunyai jiwa yang kotor dan mudah dirasuk histeria..maka bermulalah episod baru dalam kamus hidupnya untuk menempelak dan menidakkan kenyataan..akal pendek terserlah oleh kenyataan yang cetek..

      Delete
  8. Sy yakin 80% dengan apa yang tuan tulis walaupun tiada keratan laporan scremsht and etc. logic nya disini kita buat kajian melalui perkara2 lepas yang berkaitan AS/Cia. Saya juga pasti dengan adnya 20pakar dlm pesawat tu membuatkam AS GOYAH kerana mereka boleh membantu rusia untuk menjatuhkan AS jika berlaku konflik. Tambah tolak untung rugi kita boleh buat research sndri ap yg dimahukan atau hendak dihindari AS. Tq share maklumat ni.

    ReplyDelete
  9. mana dpt citer nie ..... setakat ni Russia hanya mendiamkn diri saja .... ada link ke????

    ReplyDelete
    Replies
    1. Russia pun ada krisis ini pula nak masuk hal org.... Dia kata ape" G mampus la tu semua"

      Delete
  10. Artikel ni saya dah baca versi English..ada di blog tabloid..beforeitnews kalau tak silap saya..

    ReplyDelete
  11. Artikel diatas asalnya dari artikel di sini -"http://www.whatdoesitmean.com/index1753.htm"

    ReplyDelete
    Replies
    1. Amerka yahudi kaknatullah ni mmg musuh islam nombor satu
      Ya Allah hancurkan musuh musuh islam ni ya Allah

      Delete
    2. kalau da kene block? nampak sangat dieorg takut?? zaman skg ni terlalu banyak yang benar dibuang ke dasar laut, yang tak benar la di heboh2kan, aku naik nyampah ngan mcm2 teori lagi2 dalam surat kabar... Hanya Allah Sahaja yang tahu..

      Delete
    3. salah website kot saudara.. saya ade jugak bace versi inggeri.. di sini.. beforeitsnews.com/alternative/2014/03/case-closed-hijacked-by-awacs-2916516.html

      Delete
  12. Agree with this news.something was hidden!that's why peoples of China was hot tempered.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Becoz why?? Becoz malaysia goverments was so cool with this inccident haha

      Delete
  13. sy percaya 150% ,pengerusi mas dah bagi signal dah tapi kita tak sedari..mana ada musim manggis sekarang nie.sebanyak 4 tan...so fikir fikir lah sendiri

    ReplyDelete
  14. Lepas manggis...mas ubah kepada bateri lithion...tapi, apa pun, saya yakin misteri kehilangan mh370 adalah berpunca dari kargo misteri yg dibawa...

    ReplyDelete
  15. Lepas manggis...mas ubah kepada bateri lithion...tapi, apa pun, saya yakin misteri kehilangan mh370 adalah berpunca dari kargo misteri yg dibawa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy ade baca satu artikel yg mengatakan kargo misteri itu adalah cnc iaitu satu teknologi yg boleh menghapuskan teknologi dron pihak amerika.. cnc itu di miliki oleh pihak taliban yg mane pernah kite dengar dari berita dunia, tentera taliban berjaya menawan 4 dron pihak amerika..taliban berhasrat untuk menjual cnc dron yg ditawan kepada pihak russia atau china..dan hasil nya china lebih berminat..dan kargo tersebut di pindahkan melalui jlan laut ke malaysia dan kemudian untuk di bawa ke china teepaksa melalui kapal komersial kuala lumpur beijing kerana china sudah mendapati amerika sudah mendapat tahu misi ini..dan percaya pihak amerika x akan mengapakan kapal komersial tersebut kerana hub malaysia amerika. tetapi china silap..amerika bukan la sebaik yg disangka.. dan 10 org saintis china yg di katakan penumpang pesawat mh370 adalah saintis yg dihantar china untuk mengesahkan teknolgi cnc yg dijual oleh taliban sebelom dipindahkan ke china.

      Delete
    2. sy ade baca satu artikel yg mengatakan kargo misteri itu adalah cnc iaitu satu teknologi yg boleh menghapuskan teknologi dron pihak amerika.. cnc itu di miliki oleh pihak taliban yg mane pernah kite dengar dari berita dunia, tentera taliban berjaya menawan 4 dron pihak amerika..taliban berhasrat untuk menjual cnc dron yg ditawan kepada pihak russia atau china..dan hasil nya china lebih berminat..dan kargo tersebut di pindahkan melalui jlan laut ke malaysia dan kemudian untuk di bawa ke china teepaksa melalui kapal komersial kuala lumpur beijing kerana china sudah mendapati amerika sudah mendapat tahu misi ini..dan percaya pihak amerika x akan mengapakan kapal komersial tersebut kerana hub malaysia amerika. tetapi china silap..amerika bukan la sebaik yg disangka.. dan 10 org saintis china yg di katakan penumpang pesawat mh370 adalah saintis yg dihantar china untuk mengesahkan teknolgi cnc yg dijual oleh taliban sebelom dipindahkan ke china.

      Delete
    3. patut la ada org d maldives nmpk kapal mas melintas negara mereka . ini kerana kapal mas mh370 telah di arah kan ke taliban untk mgmbil data trsebut . cuba kmu lihat peta , klu mahu ke taliban , kapal harus mlintas lautan dan negara maldives . ada logik nya juga .

      Delete
  16. Kesian penumpang.. dah jd kargo.. kargo lebih berharga dr penumpang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kargo di bayar mahal jika di banding dgn harga tiket penumpanh

      Delete
  17. Di dakwa kargo bernillai itu milik china..malahan china adalah negara yang paling rajin dan tidak pernah berhenti mencari sejak kehilangan...bukan kerana warganya yang ramai itu tetapi kargo yang sangat berharga...dan 8 org saintis nya berada dalam pesawat tersebut.

    ReplyDelete
  18. Di dakwa kargo bernillai itu milik china..malahan china adalah negara yang paling rajin dan tidak pernah berhenti mencari sejak kehilangan...bukan kerana warganya yang ramai itu tetapi kargo yang sangat berharga...dan 8 org saintis nya berada dalam pesawat tersebut.

    ReplyDelete
  19. Tak patut rakyat china marahkan/kutuk kerajaan Malaysia..kita mangsa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kita ni penakut ikut je kata org xde pendirian. Ape sebab obama dtg malaysia.. Bersebab... Presiden yahudi tu ada jumpa presiden china... Xde kan.. So faham faham la

      Delete
  20. Ya Allah Selamatkanlah bumi malaysia dan isi2nya..Selamatkanlah kami dari kuasa Dajjal.

    ReplyDelete
  21. Ya Allah Selamatkanlah bumi malaysia dan isi2nya..Selamatkanlah kami dari kuasa Dajjal.

    ReplyDelete
  22. Bila saya baca perbagai cerita, saya sukar percaya, saya ambil keputusan tak percaya, inilah cerita akhir zaman, hanya alquran yang benar.

    ReplyDelete
  23. Hanya Allah jua Yang Maha Mengetahui segala rahsia yang tersembunyi. Jauhkan kami dari kuasa2 dajal laknatullah ini..

    ReplyDelete
  24. Sbb tu aku tfikiq knpa China sggup htq Kapal SAR dia ke Lautan Hindi.Kapal peangkis peluru berpandu pulaq tu.Apakah muatan kargo tu? Hanya Russia,U.S dan China jer tau

    ReplyDelete
    Replies
    1. Anda lupa sesuatu... Kerajaan malaysia pun tahu

      Delete
  25. Andainya benar,yang mungkin dapat mengesahkan teori ini mungkin Negara China.Kerajaan China mesti memberitahu hal sebenar kpd seluruh dunia.Jika tidak teori ini teori semata-mata dan MH370 kekal misteri

    ReplyDelete
    Replies
    1. China pun trsepit jgak xnak di persalah kan krnape bawa barang x halal tu melalui kapal mh tu. Ape raa

      Delete
  26. telah terbukti AMERIKA menggunakan teknologi AWACS untuk hijack pesawat komersial.ada backdoor dalam system Boeing dan boleh dikendalikan oleh Hackers dalam pesawat AWACS US.maksudnya alat kawalan jauh dan dekat radius radar dalam lingkungannya.Auto Pilot Compromizes....Hackers..

    ReplyDelete
    Replies
    1. eleh..nak slahkan amerika je,pengganas iran yg buat smua ni

      Delete
    2. Anda silap bukan iran ade bukti yg di rahsia kan trdapat 2 kapal trbang awacs kepunyaan amerika di ruang angkasa malaysia cuma x dapat di publish

      Delete
  27. fakta ni hampir sama dengan kenyataan seorang ustad yg bermimpi bahawa mh370 telah dikawal oleh kapal lain yang tersebar di laman sosial

    ReplyDelete
  28. walauapapun diorang buat Allah tetap besama kita,

    ReplyDelete
  29. walauapapun diorang buat Allah tetap besama kita,

    ReplyDelete
  30. fakta ni hampir sama dengan kenyataan seorang ustad yg bermimpi bahawa mh370 telah dikawal oleh kapal lain yang tersebar di laman sosial

    ReplyDelete
  31. Apakah kesudahan semua ini... pelbagai cerita yg didgr.malaysia sudah mjadi mangsa jika benar apa yg diceritakan.kesian mereka yg x berdosa jdik mangsa.kenapa malaysia pula perlu menanggung segalanya . Allahuakbar. .
    lindungilah Malaysia... siapapun pemimpin selamat kn lah rakyat nk ke pimpinan malaysia...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tepuk dada tanya selera jawapannya ada pd sang pengomen

      Delete
  32. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  33. Kena sentiasa bmohon pelindungan dari Allah..dari segala kejahatan di akhir zaman ini..

    ReplyDelete
  34. Kena sentiasa bmohon pelindungan dari Allah..dari segala kejahatan di akhir zaman ini..

    ReplyDelete
  35. When u kill the witness, mean u kill the evident.

    ReplyDelete
    Replies
    1. So when u kill evidence u kill innosence people

      Delete
  36. When u kill the witness, mean u kill the evident.

    ReplyDelete
  37. Saya pun rasa macam itu juga...sebab Malaysia adalah satu-satunya negara Islam yang aman di Asia....tambah pula tahun ini ulang tahun ke-40 diplomatik Malaysia-China.....AS nak kita dan China bertelagah dan berperang....mereka nak musnahkan Malaysia....perkara ini perlu diketahui umum...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Pokok pangkal ia bergantung pada kerajaan tu sendiri la bukan pd rakyatnya. Kalau kerajaan china kata small matter ok la

      Delete
  38. Saya pun rasa macam itu juga...sebab Malaysia adalah satu-satunya negara Islam yang aman di Asia....tambah pula tahun ini ulang tahun ke-40 diplomatik Malaysia-China.....AS nak kita dan China bertelagah dan berperang....mereka nak musnahkan Malaysia....perkara ini perlu diketahui umum...

    ReplyDelete
  39. Isi kargo mungkin alat CNC remote DRON yg dirampas Taliban di Afghanistan untuk dijual dipasaran gelap.Rasanya China,Rusia dan Kesatuan Eropah tahu hal berikut.Malaysia hanya menjadi mangsa keadaan dan scapegoat sahaja.Kendalian pesawat Boeing telah dinaik taraf selepas peristiwa 9/11.Ujian penerbangan tanpa pemandu pesawaat Boeing dr L.A ke Australia berjaya dilakukan,ini ekoran langkah keselamatan selepas rampasan pesawat menghentam WTC.Israel sudah ambil langkah berjaga dgn menarik semua Kedutaan diseluruh dunia.Mungkin ada tembelang yg dapat dihidu oleh kuasa Besar disebalik peristiwa ini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sy juga pernah membaca artikel dimana taliban memiliki teknolgi tersebut

      Delete
    2. Ini semua permainan dorang.. X kan awak x faham lgi. Malaysia ni umpama jaguh kampung mnjaga kedaulatan negara. Tpi bila perkara mcm ni diam membisu. Kalau Tun Dr Mahathir da tentu terkencing kencing obama tu nak menjawap

      Delete
  40. .السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَةُ.اللَّهُمَّ صَلِّ وَسَلِّمْ عَلَى سَيِّدِنَا مُحَمَّدٍ.انشـــــاءاَلل
    http://www.healthbuilders.com.my/.
    Besnis produk kesihatan myherb2u.
    http://othmandraman.blogspot.com/?m=1.
    Goji, tricajus, susu kambing, mlm call +60192311900.
    othman.draman@yahoo.com.
    Kedai P01 pasar majlis sek16 shah alam, selangor, malaysia.
    http://www.dnaglobal2u.com/.
    Rakan niaga/penyewa/pekerja diperlukan.
    http://www.iphytoscience.com/.
    Kursus motivasi besnis disediakan.
    http://www.drtina.mynucerity.biz/indexi.php.
    Stokis/pegedar diperlukan.
    https://www.google.com/#fp=eccba6f7b5b00530&q=myherb2u.
    Pakej melancong Kelantan/Selatan Thailand disediakan.
    http://www.youtube.com/watch?v=JSOi1e3ethM.
    Rumah dijual diSubang Suria,Shah Alam
    https://www.google.com/search?q=myherb2u&filter=0&bav=on.2%2Cor.r_cp.r_qf.&bvm=bv.50952593%2Cd.bmk%2Cpv.xjs.s.en_US.epv7Gxs5zsU.O&biw=1366&bih=667&um=1&ie=UTF-8&hl=en&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi&ei=JrwTUt6VB4K4rAeI-YHQDA.
    Tanah di kg kedondong, Pengkalan Kubor, Kelantan,Malaysia untuk diwakafkan untuk pembinaan masjid.
    https://archive.org/details/BacaanDanTerjemahanAlQuran-MisharyAlAffasy.
    Dermawan diperlukan.
    http://radiosilaturahim.com/tembok-pemisah-israel-mesir-telah-selesai-di-bangun/
    Kelas mengaji Al Quran disediakan.
    http://sourceforge.net/projects/quranterjemah/?source=pdlp.
    Welcome to Health Builders (M) Sdn.
    www.healthbuilders.com.my
    Syarikat jualan langsung unggul yang membawa kepada anda satu kerjaya … untuk terus berjaya. Nikmatilah kehebatan rangkaian produk dan keistimewaan pelan pemasaran kami untuk kehidupan yang lebih bermakna

    ReplyDelete
  41. Saya kurang yakin dengan teori ini. Berikut adalah sebabnya:

    1. Tiada bantahan rasmi dari Rusia. Ikutkan dah kecoh kat United Nation.

    2. Kalau betul US dah hijack dan bawa barang ke Diego Gracia .. bila tahu mh370 hilang .. China nak lama gempur pulau Diego Gracia tu. Untuk rekod, aset China sibuk mencari di laut cina selatan pada peringkat permulaan.

    3. Kalau betul ada barang berharga, negara yang berkepentingan dah lama berebut nak jadi jaguh mencari mh370. Malaysia terkapai2 mencari maklumat sehingga kena minta bantuan negara lain.

    4. Kalau betul pihak taliban yang jumpa dan jual benda berharga .. soalan yang timbul .. kalau dah senjata canggih, kenapa tak guna sendiri. Didakwa cuma nak duit .. lagi tak logik .. baik tukar dengan senjata.

    5. Puak Taliban pyn tak keluar apa2 kenyataan mengenai teori ni. Kalau betul, dah lama dalam youtube keluar statement dari puak taliban.

    6. Negara kita pun ada perisikan juga. Jangan under estimate jentera perisikan kita.

    Saya tak ada teori mengenai apa yang berlaku dan nak berteori. Tahukah bahawa teori sebegini mengakibatkan orang menyalahkan kerajaan Malaysia sekarang. Anda yang menyebar teori ini telah menyebabkan negara Malaysia difitnah.

    Hanya Allah yang Maha mengetahui.

    ReplyDelete
    Replies
    1. En. Zainul
      1) kenapa rusia dan china nak kecoh kalau barang yg dorang beli tu dr black market? Tak ker melenting UN nanti? Sendiri pikir la.
      2) Apa? China nak gempur diego garcia? Jgn wat citer lawak leh x?
      3) Kau ingat barang tu emas ker apa?
      4) Hebat betul taliban sampai leh kuasai teknologi cangggih cam tu. Pastu bukak kelas ajar rusia, china camna nk handle. Bole cam tu?
      5) Sapa nak beli kalau dia dh umum awal2. Itu dh bukan black market sale namanya..
      6) Sapa under estimate perisikan kita? Kalau ye pun kita tau kisah sebenarnya, camna kita nk publishkan kt umum citer yg china beli senjata kat black market pastu antar guna mas. Ini isu sensitif brader...

      Jgn salahkan kerajaan kita. Salahkan orang yg jadi puppet master dalam citer nie..

      Delete
    2. Im agreed with yr statement tu bro. Org yg komen dia x sekolah lgi sbb tu dia x study betul2

      Delete
  42. ada ustaz bermimpi kapal dikawal dari luar diiringi dua pesawat hitam ..pilot dan penumpang ketakutan..x boleh kawal flight..dibawa ke kawasan laut luas...semuanya telah meninggal .

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mcm tau tau je da meninggal.. Apa hang nmpak kaaa ada mayat kat laut

      Delete
  43. Klu kita buat perhimpunan aman... macam mana perhimpunan BERSIH.. Tujuan untuk mendesak kerajaan dan PBB melakukan siasatan terhadap kawasan pulau deigo garcia, boleh tak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. saya setuju..minta adakan siatan diraja..mesti dpt jwpan..

      Delete
    2. Memekak kat dataran ke atau kedutaan ke ape guna... Kerajaan kene berani tampil kan isu ini kat pbb

      Delete
  44. Saya penah baca artikel ttg john titor yg dtg dri masa depan 2032 mengatakan pd tahun 2015 berlaku perang dunia amerika-rusia..ya Allah adakah ianya akan nyata?pembaca blh google ttg john titor dari masa depan guna mesin masa.

    ReplyDelete
  45. Saye ade terbace satu artikel dia kate amerika yng ramps tpi orng dlm pesawat tu sume dh meninggal dunia kerane mase dlm peswt tuh ade orng dh bukk gas tuk matikan owng..so amerika kan ade satu bende ni cm control la..n kapal mh370 selamt mendart di kepulauan marvin ke ape ntah..sye un xthu sbb kat pulau tuh sebenarnye ade owng..owng yng duk kat situ terperanjat tengok kapal terbang tuh mendart kt tempt dorng..tetpi yg peliknye owng kt situ kte xde spe memandu..tapi wallahhualam meninggal or x yg berade didlm tuh n kapal tuh mendrt or tidk..

    ReplyDelete
  46. Redha je la..ni semua ujian..xyah pening pikir..hanya Allah s.w.t shj yg tahu..
    Kita yg xtau pape ni just doa n jga Iman msing2. ..dan doa Supaya bala x turun kan kat kita...kan lagi bgus

    ReplyDelete
  47. kalo asyik berdoa sahaja tetapi masa yang sama pemimpin islam asyik ikut telunjuk yahudi tak jadi apa. tengok arab, jadi apa sampai sekarang.

    ReplyDelete
  48. This Is What You Really Want !!
    Something That Beyond Your Imagination !! >>> CLICK HERE !!

    ReplyDelete
  49. http://malaysian-properties-iec.blogspot.com/2014/04/lawyer-firm-that-was-cheat-to-be-watch.html

    LAWYER FIRM THAT WAS A CHEAT TO BE WATCH OUT - URGED BY SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST TEMPLE COMMITTEES

    To all Malaysians respected,

    respectfully here, we wish to inform that YIP KUM FOOK (YIP KUM FOOK & ASSOCIATES) and YIP JIUN HANN job as a lawyer who runs at: NO. 2A & 2B, 2ND FLOOR ROAD 53, DESA JAYA, KEPONG 52100 KUALA LUMPUR

    We are all Malaysians to take notice and far from people mentioned above because do not hit plot

    They are very nasty and black hearts (cruel), able to cheat women money, destroy families and himself consuming of Temple money, SAMNAK SAMBODHI BUDDHIST TEMPLE, NO: 19 JALAN 38 TAMAN DESA JAYA, KEPONG, KUALA LUMPUR, and pretend to report police lost receipts ......... please note

    Thank you,
    SAMNAK SAMBODHI COMMITTEES

    ReplyDelete
  50. Boeing MH370 made in USA benar amerikalah yang merampas pesawat tersebut siapa lagi

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...